Srebrni junaci

Dva rođena brata, dva Tomićevića, Miroslav i Đorđe, otisnuli su se put daleke Sofije u potrazi za zvezdama i ušli u istoriju.

 NAŠI SREBRNI JUNACI

U susednoj Bugarskoj, od 24.jula do 4. avgusta održavale su se letnje Olimpjske igre za gluve, na kojoj je učešće uzelo 105 zemalja širom sveta. Početkom avgusta sa euforijom je primljena vest da su se rukometaši Srbije plasirali u finale pobedivši selekciju Nemačke rezultatom 30:23. Da bi došli do ovako sjajnog rezultata, prethodno su morali da savladaju selekciju Rusije i Turske. Drugi finalista bila je reprezentacija Hrvatske, koja je u polufinalu i više nego ubedljivo savladala selekciju Turske, koju su naši reprezentativci na ovom takmičenju već jednom pobedili. U sudaru dve velike reprezentacije pobedio je bolji tim, mada su nijanse odlučivale.

NAŠI SREBRNI JUNACI - slika 2Sami Tomićevići  kažu da je pored njihovog oca za veliki uspeh zaslužan i trener Zoran Ćubović, koji ih svojim prisustvom motiviše u RK „Atenica“, gde već dugo vremena treniraju. Pripreme su bile teške, utakmice jake, a ceo kolektiv od 13 reprezantivaca delovao je kao jedan – tako da jedna od medalja nije mogla da nam izmakne.

Naše sportiste primio je i gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić sa saradnicima u prostorijama Gradske uprave 25.septembra, u okviru Međunarodne nedelje gluvih.

–  Drugo mesto u konkurenciji 107 zemalja iz raznih delova sveta je veliki uspeh i Čačak se ponosi ovim momcima. – rekao je Ilić. 

Postavi komentar